Intercomsystemen

Een goede communicatie tussen verschillende afdelingen is cruciaal voor elke professionele activiteit. Maar ook voor de veiligheid van zowel werknemers als bezoekers in publiek toegankelijke ruimtes is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk intercomsysteem onmisbaar. Aiphone is sinds meer dan 65 jaar wereldwijd marktleider als fabrikant van oplossingen voor onthaal en interne communicatie.

Hoofdpost / bijpost

Voor toepassingen waar vanaf een groot aantal punten één of meerder receptieposten opgeroepen moeten kunnen worden, is een combinatie van hoofdposten en bijposten meestal aangewezen. Door de beperkte functionaliteit op de bijposten zijn deze intuïtief door iedereen te gebruiken. Dit is met name belangrijk naar onthaal van bezoekers of naar veiligheid van personen toe. Dergelijke systemen worden o.a. ingezet in parkings, openbare gebouwen, winkelcentra, e.d.

Overzicht reeksen

AX serie
Handenvrij intercom- & kleurenvideofoniesysteem voor KMO & industrie. Uitbreidbaar tot 120 oproeppunten en 8 hoofdposten; maximale afstand 300m van centrale naar elke post. 

IM serie
Loket intercomsysteem: onzichtbare integratie dankzij de unieke akoestische buis met gebruik van het glas als reflector.

AT406 serie
Eenvoudige intercom met hoorn voor communicatie tussen 1 hoofdpost en tot 3 bijposten.

TCM serie
Zeer gebruiksvriendelijk intercomsysteem met 1 of 2 hoofdposten en tot 80 bijposten. Ideaal voor hotels en grootwarenhuizen.

LEM serie
Semi-handenvrij intercomsysteem. Hoofdpost met 1 of 3 kanalen; verschillende soorten bijposten beschikbaar voor diverse toepassingen (binnen / buiten / opbouw / inbouw). 

MC serie
Intercomsysteem voor winkels en magazijnen.

NIM serie
Intercomsysteem voor scholen / rust- en verzorgingstehuizen. 

Multi-hoofdpost

Voor interne communicatie tussen de verschillende diensten van een bedrijf of instelling is een snelle en flexibele oplossing belangrijk. Een eenduidige selectie van de gewenste bestemmeling(en) en evenwaardige functies voor alle gebruikers zijn de karakteristieken van een systeem opgebouwd uit meerdere hoofdposten.

Overzicht reeksen

TDH/TDZ serie
Zeer veelzijdig intercomsysteem. Combinatie van hoofd- en bijposten is mogelijk. Optioneel uitbreidbaar met omroepfunctie en parlofonie.

LEF serie
Semi-handenvrij intercomsysteem. Laat combinatie van hoofd- en bijposten toe. Optioneel uitbreidbaar met algemene oproep-functie, achtergrondmuziek en parlofonie. Geschikt voor tafel- of muurmontage.